Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

GESSO-GESSO KRAKELE

Για οσους δεν ξερουν το gesso....


Για οσους δεν ξερουν το gesso ειναι ενα ειδος παστας που απλωνουμε σε επιφανειες για δημιουργησουμε το καταλληλο υποστρωμα που θα μας επιτρεψει να δουλεψουμε διαφορες τεχνικες.(ζωγραφικη,decoupage...κ.α)Η λυση απλη....δοκιμαστε την παρακατω συνταγη για την οποια εχω ακουσει και διαβασει και θελω να μοιραστω μαζι σας.



Θα χρειαστουμε απλα υλικα που μπορουμε να τα βρουμε πολυ ευκολα.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ:
ΝΕΡΟ (3μερη)
ΑΤΛΑΚΟΛ (1μερος)
ΣΤΟΚΟ ΑΚΡΥΛΙΚΟ (8 μερη)(ετοιμο στοκο ακρυλικο)
ΤΣΙΓΓΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ (λιγο και προαιρετικα)

Τοποθετειτε τα υλικα σε μια λεκανη και τα ανακατευετε.
Στην αρχη καλο ειναι να φτιαξετε μικρη ποσοτητα δηλαδη η μεζουρα σας να ειναι μικρη.
Για καλυτερο ανακατεμα χρησιμοποιησα ηλεκτρικο μπλεντερακι και περασα απο σιτα τη σκονη.
Το αποτελεσμα μοιαζει σαν γιαουρτι η κρεμα που δουλευεται ευκολα.
Αν γινει πηκτο βαζουμε λιγο νερακι, αν γινει αραιο προσθετουμε λιγο στοκο.
Επισημανση 1η : Ανακατευουμε πρωτα τις σκονες  και μετα προσθετουμε τα υγρα στοιχεια στο μειγμα.
Επισημανση 2η : κοσκινιζουμε παντα τις σκονες πριν τις προσθεσουμε... για καλυτερο αποτελεσμα.
Οδηγιες
Απλωνετε την παστα μας με μια σπατουλα .Φτιαχνετε ενα λεπτο η παχυ στρωμα και το αφηνετε να στεγνωσει.
Προσθεστε χρωμα και φτιαξτε gesso χρωματιστo.Εγω προσθεσα ακρυλικο χρωμα για δοκιμη. 


Μπορειτε να περασετε 1.2.3 στρωματα ....η να παιξετε σε καθε στρωση με διαφορετικο στρωμα......
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
1
Η συνταγη μας κρακελαρει !!!!!!χαχαχαααααααα τελειααααααα!!!!
1.εδω περασα 2 στρωσεις gesso λευκο 


2
2.εδω περασα 2 στρωσεις ,η 1η καφε gesso και 2η λευκο gesso



















3.εδω μια  καλη πλουσια στρωση...μια και εξω
















 


Στη συνεχεια δοκιμασα και τις 2 συνταγες πανω σε μελαμινη και γαζα.Πρωτα περασα με σπατουλα ενα στρωμα ατλακολ (πολυαγαπημενος συντροφος!!!)
Επειτα εστρωσα την γαζα για να κολλησει .Δεν αφησα να στεγνωσει....παρα περασα μια καλη στρωση αμεσως  με το γκεσο.Οταν στεγνωσε ......





ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Σαν τελικο συμπερασμα θα προτιμουσα τη συγκεκριμενη συνταγη περισσοτερο για γκεσο κρακελε .....ειναι πιο σιγουρο οτι θα κρακελαρει....Παιζει ρολο βεβαια η αναλογια στοκου και ατλακολ... οταν ο στοκος ειναι περισσοτερος δεν σπαει ευκολα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...